Beindult a magyar páros Monte-Carlóban

2003.01.24. 09:28

 
   
   

A korábbi napok tréningjei után ma reggel 7 óra 41 perckor elrajtolt a Szabó Gergő - Köhler Zoltán páros a Monta Carlo ralin. Már hagyománynak számít, hogy az évad első VB futamára rengeteg magyar néző is kiutazik, de idén ennek külön értéke van a magyar páros miatt. A tegnapi zárt pályás edzés (Shakedown) után a rajtceremónia során derült ki, hogy Szabóékat a rajtszámuk ellenére előrébb sorolták, így a 41.-ként rajtolhattak ma.

 
   
   

A gyári csapatok versenyzői számára is különösen izgalmasnak ígérkezik a futam. Az Montén az elmúlt évek favoritja - Tommi Makinen, aki egyébként bejelentette, hogy a szezon végén visszavonul a sporttól - a Subaru legújabb fejlesztésű versenyautójával repeszt, amiről kiküldött tudósítónk csak annyit tudott mondani, hogy brutális a szárnya

A Xsara WRC-ben ülő Colin McRae-ről, és új navigátoráról semmiféle információnk nincs, egyelőre. A futam közben már biztosan látható lesz, mennyire tudtak összeszokni, és megpróbálunk további részleteket is kideríteni a francia csapat és az angol versenyző viszonyáról.

 
   
   

Közben megérkezett az első gyorsasági utáni eredmény. Szabóék a 20. időt autózták, néhány nevesebb WRC pilótát is maguk mögé uasítva.

képek: duen.hu