McRae nem kell a Subarunak!

2003.12.17. 11:28

A korábbi hírek ellenére Colin McRae mégsem helyezkedik bele a jövő évi rali szezonban egyik Subaru autóba sem. A múlt hét végére ígért tárgyalásokig el sem jutottak, mivel már azelőtt leszóltak a főnökségtől, hogy McRae nem kell. Colin elmondta, hogy egész pályafutása alatt nem érzett ekkora csalódottságot.

A hírek szerint a Prodrive - az a cég, amelyik a Subarukat versenyautóvá építi és menedzseli a világbajnoki futamokon - kereste meg McRae-t, hogy Burns megüresedett helyére szerződtessék. A 35 éves skót versenyző repesett örömében, mivel nemcsak a raliban maradhatott volna, de ráadásul annál a csapatnál, ahol az 1995-ös világbajnoki címét megszerezte. Aztán a Subaru szólt a Prodrive-nak, hogy McRe ne vegyék föl, mert nekik más terveik vannak.

"Ez az üzlet nem a pénzről szólt, inkább rólam, hogy egy csapat tagja lehettem volna, és együtt valószínűleg nagyot durrantottunk volna a rali világbajnokságon. Solberg-el és velem roppant erős csapata lett volna a Subarunak." - mondta Mcrae.

David Richards a Prodrive vezetője így beszélt: "Minden sportágnak megvannak a saját nagy alakjai. Colin is ilyen, és mindenképpen részese volt a Subaru élvonalba kerülésének. Nem hiszem, hogy bárki is megértené ezt a döntést."

Ezek után már az is kiderült - sőt nem sokkal később már a szerződés is aláíródott -, hogy Mikko Hirvonen, a 23 éves finn versenyző lesz a csapat befutója. A Subaru Tecnica International (STI) Jelentette be, hogy a Petter Solberg mellett Mikko Hirvonen fogja a 2004-es szezonban vezetni a kettesszámú Imprezát. Ez a cég hosszú távú fiatal versenyző kinevelési programjának kezdete

"Baby face" Hirvonen 1980-ban született, 2003-ban vett részt WRC-vel a világbajnokságban, és a görög futamon a hatodik helyet szerezte meg. Subaruval pedig már korábban kapcsolatba került. N csoportos Impreza WRX-el három győzelmet is szerzett a 2002-es Italian Gravel kupasorozatban. Ugyanebben az évben két nemzetközi futamon is indult, és győzött is mindkettőn.

2004-ben a januári Monte-Carlo ralin fog először rajthoz állni gyári pilótaként, ugyanolyan specifikációjú autóval, mint Solberg. Ez még a Subaru Impreza WRC2003 lesz, mivel a WRC2004-et csak a harmadik futamon, a Mexikó ralin fogják bemutatni.