Új Focus WRC, zöldkártyával

2004.03.29. 11:40

A múlt héten Portugáliában tesztelte a Ford csapat a Focus legutolsó fejlesztésű WRC-jét. A csapat két versenyzője, Martin és Duval murvás utakon szaladgált a WRC04-el, a régi Portugál rali pályáin. Az autón néhány külső változtatás - pl.: új első lökős - mellett a legmodernebb, 2004-es fejlesztésű Cosworth motor számít újdonságnak. Ezzel fognak április 15-én az új-zélandi versenyen rajthoz állni.

"Nagyon komoly munkának értünk a végére" - mondta Martin - "Sokat tanultunk az autóról, valójában ez volt a teszt célja is, és nagyon várom már, hogy élesben is kipróbálhassam az új tudást." Ezen kívül a Subaru WRC2004-től - ami a Mexikó ralin 9 gyorsot nyert a 15-ből - való félelméről is beszélt. Pontosabban, hogy megszűnt ez az érzése. Az új Focus WRC04, és az átdolgozott Citroën Xsara először fog együtt versenyezni a Subaruval Új-Zélandon. Már szinte minden évad, minden verseny előtt egyre több boxolós beszólásos - ne felejtsd otthon a zöldkártyád - hír kerül az újságokba. Ezeket persze általában legalább kettővel el kell osztani, úgyhogy most majd meglátjuk kinek a szavai lesznek súlyosabbak.

"Jelenleg nem aggódom Petter, és a Subaru miatt" - mondta Martin - "Nagyon sok újdonság volt Mexikóban, pl.: a gumik, az emelkedők. De ha Új-Zélandon is kilenc gyorsaságit meg fog nyerni, akkor már aggódni fogok."