Visszatér a Skoda WRC

2004.06.02. 12:39

A hétvégi Akropolisz ralin visszatér a Skoda csapat a rali világbajnokságba a már megszokott Schwarz, és Gardemeister felállással, és a Fabia WRC-kkel. Korábban amiatt szálltak ki a verseny sorozatból, hogy teljes erővel az autó fejlesztésére, finomítására tudjanak koncentrálni. Szerintük most az autó kiforrott, és eljött az idő, hogy néhány európai futamon ki is próbálják.

Mivel a csapat nem nevezett az idei világbajnokságba, ezért néhány technikai korlátozás nem vonatkozik rájuk. A Fabia WRC jelenlegi homologizációja nem felel meg az érvényes szabályoknak, így a csapat számára továbbra sem az összetett eredmény az első, hanem a fejlesztési program folytatása.

"Az Akropolisz rali a következő lépés a fejlesztési programunkban - mondta a Skoda Motorsport új vezetője, Martin Muehlmeier - Elsődleges célunk minél több futamot sikeresen befejezni ebben az évben, a tanulás, és a fejlesztés mellett. Az eredmények nem számítanak."

A finn Toni Gardemesiter és navigátora Paavo Lukander maradt a csapatnál, és az idei futamokra ismét szerződtették Armin Schwarz-ot, Manfred Hiemer navigátorral. Schwarz 1999-2001 között már dolgozott a Skodával, kulcsszerepet játszott az Octavia WRC fejlesztésében.

"Az Akropolisz az egyik kedvencem - mondta Schwarz. - Ez a mostani lesz az első amin a tavalyi Ausztrál futam óta részt fogok venni, és a Fabia WRC-vel is az első megmérettetésem. A tesztek kiválóan zajlottak, nagyon elégedett vagyok az autó jelenlegi beállításaival. Kiváncsi vagyok, hogy mire leszünk képesek az ellenfelek mellett."

Gardemesiter eközben a harmadik szezonjára készülődik a csapattal: "Nagyon vegyes verseny ez. Sok a sima, de poros út, aztán durva felületűek is vannak jórészt, aztán a nagyon gyors szakaszok váltják a kimondottan lassúakat. Nagyon sokat javítottunk a Fabián a legutóbbi versenye óta, a kezelése, és a reakciói sokkal jobbak lettek. A csapat másik újdonsága a menedzser, Antonio Rodrigez. Sokan ismerik már a csapatból, hiszen a Seat sport részlegénél is dolgozik. Jelenleg a Seat sport programját, és a Skoda Motorsport ügyeit szimultán kezeli.