Radikális változások a Rally VB-n.

2001.10.04. 08:54

 
   
   

A Nemzetközi Autosport Szövetség (FIA) kihirdette a 2002-es év Rally Világbajnokságának hivatalos versenynaptárát. Az éves programból kimarad a Portugál futam, helyette a sorozatba frissen bekerült Német Rally lesz. "Nagyon elégedett vagyok" - mondja Walter Röhrl, kétszeres világbajnok - "A német világbajnoki futam nagyköveteként úgy gondolom, a VB sorozat jó irányban halad."

További változtatásokat is előírtak. Többek között limitálják az N csoport létszámát, valamint a tisztán aszfaltos versenyeket a Super 1600 kategória részére. Ebben a kategóriában hivatalos formában, FIA Junior világbajnokság néven külön is értékelik a versenyzőket. Számukra jövőre hat futam lesz a következő évben: Monte-Carlo, Katalán, Akropolisz, Németország, Sanremo és a Brit futam. Még egy változásra számíthatunk: a versenyzők életkorát is limitálják ebben a kategóriában, de ezt elhalasztották 2003-ig. A további nyolc futam az N csoport bajnokság irányába tart. Nekik legalább hat futamot kell teljesíteniük.

Ezen kívül a versenyek lebonyolításának hosszát is csökkentik. Kicsit zsúfoltabb lesz a program, mert a nevezési procedúrától a díjkiosztó végéig egy hét alatt le kell bonyolítani a mutatványt. A versenyszabályokat megszegő versenyzők garantáltan 12 hónapos eltiltásra számíthatnak, kivéve persze a Vis Major esetét. Mindezen kívül első alkalommal neveznek ki hivatalosan orvosi küldöttséget.