Delecour a rally évad végén elbúcsúzik a Ford csapattól

2001.10.25. 11:28

 
   
   

Az eddigi állításoktól eltérően Francois Delecour a rally évad végén mégis elbúcsúzik a Ford csapattól. Az ok egyszerű: anyagi nézeteltérések. A francia versenyző, aki négyszer nyert versenyt pályafutása során - utoljára hét éve Monte-Carlo-ban - nem tudott megegyezni a csapattal.

"Jövőre már nem leszek a Fordnál." - mondta Delecour a hét elején- "Jelenleg ez minden, amit erről mondhatok."

2001 volt Delecour első éve a Focussal, miután a Peugeot-tól átszerződött. Most a Subaruhoz átköltözött Makinen helyét veszi át a Mitsubishinél. A Ralliart tegnapi hivatalos bejelentése szerint a francia pilóta mellett Alister McRae lesz a második versenyző, két éves szerződéssel. Ez a két pilóta a piros csapatnál meglehetősen erős kombinációnak számít, mivel mindketten bármilyen útfelületen sikeresek tudnak lenni. Néhány teszt az Lancer WRC-vel, és már bizonyíthatják is rátermettségüket.

"Nagyon jó a Mitsubishit vezetni, a csapat négyszeres világbajnoki címe magáért beszél, és nekem is remek lehetőséget nyújt a bizonyításra. Az autó is nagy hatást tett rám 2001-ben, különösen a Safari Rally-n, ahol Tommi roppant gyors volt, és az autón is látszott az erő. Bár én az új autóval fogok menni, pozitívak a reményeim, és nagyon örülök, hogy tagja lehetek a csapatnak"- kommentálta Delecour.