Három Skoda Angliába megy

2001.11.09. 12:25

 
   
   

A Skoda Motorsport World Rally Team a tőzsgyökeres tagok, Schwarz és Thiry mellett hivatalosan is nevezte a cseh rally bajnokot, Roman Kresta-t a november végi angliai VB futamra. Így a Network Q rallin három, teljesen gyári Octavia WRC fog harcba szállni az erdők mélyén.

A cseh tehetségnek ez lesz a második rajthoz állása VB futamon a Skoda gyári szineiben, miután a San Remo rallin már tesztelték az Octavia-t a kanyargós pályákon. Ez a fellépése roppant hatásosnak bizonyult a csapatvezetés felé, hiszen nagyobb hibák nélkül szaladt, és az utolsó gyorson, több rutinos róka előtt a 16. helyen állt. Erőfeszítése azonban hiábavalónak bizonyult, hiszen mindössze három kilóméterrel a cél előtt kiesett a motor elhalálozása miatt.

Kresta nagyon méltányolja az újabb lehetőséget a WRC-vel: "Nagyon boldog vagyok, hogy kaptam még egy esélyt a csapattól. San Remoban megtanultam, hogy a VB világa teljesen más, mint amihez a cseh bajnokságban szoktam - sokkal nehezebb itt küzdeni. A brit futamon részt venni pedig különösen oda kell majd figyelnem, hiszen ez murvás pályákon zajlik, és otthon a bajnokságban nincsenek ilyen pályák. Bízom benne, hogy most is sikerül minél több kilómétert autóznom."- nyilatkozta

A csapat vezetője, Pavel Janeba nagy szerepet játszik Kresta karrierjánek alakulásában. "Már az évad elején megbeszéltük, hogy adunk Romannak 2-3 alkalmat, hogy élesben autózhasson a WRC-vel. Kenyában félig gyári versenyzőként szerepelt, de az olaszoknál már teljes harci díszben erősítette a csapatot. A jövő évben folytatni kívánjuk a megkezdett vonalat, és Roman további futamokon is részt vehet majd harmadik versenyzőként. Természetesen ez még a szponzori szerződéseinktől is függ."- mondta.