A Citroën hétszer üt jövőre

2001.11.09. 13:34

 
   
   

A francia cég rally VB-ben érdekelt részlege bejelentette a jövő évi terveket. 2002-ben teljes erőbedobással vetik magukat a rally feneketlen mélységeibe. Kedvenceiken, az aszfaltos talajú versenyeken természetesen indulnak, és bevállalnak még néhány murvásat is. Így összesen hét futamon áll majd rajthoz a Xsara WRC.

Az épp kibontakozó stádiumban leledző új csillag, Sebastien Loeb, és a már szintén bizonyított Thomas Radstrom lesznek a hét futamos program, mondhatni kizárólagos tulajdonosai. Monte-Carlo, a Svéd-, a Spanyol-, a Német-, a Finn-, a Kenya- és az Akropolisz Rally lesznek a fellépések színterei.

Egyik pilóta sem élvez kiemelt szerepet a csapaton belül, ez talán majd a jövő évben fog kialakulni az eredmények függvényében. Jesus Puras nem szerepel a csapatban, és az őshonos Citroënesnek számító Bugalski is csak három aszfaltos bemutatót tart majd. A Montén, a Németeknél, és a Spanyoloknál indul majd a gyári csapat tagjaként. Viszont ő kapta a tesztelések megtisztelő feladatát.

Loeb a már megszokott navigátora, Daniel Elena oldalán száll harcba, viszont Radstrom újra Denis Giraudet-t kérte fel a nemes feladatra. A francia navigátor évekig Auriol társa volt, de az előtt már dolgozott együtt Radstrom-mel is.

Szóval jövőre felköthetik gatyájukat az ellenfelek, mert ha a Citroënnek sikerül a WRC-t murván is olyan ütőképessé tenniük, mint aszfalton, akkor nem sok babér terem nekik. Főleg ha a pilóták is bizonyítanak.