A Hyundai is gondol a jövőre

2001.11.13. 13:05

 
   
   

Lassacskán már minden rally VB-n szereplő csapat bejelenti hivatalos formában is a jövő évi terveit. A Hyundai is megtette ezt a lépést, így már biztosak lehetünk abban, hogy szegény Auriol megint lemarad, mint a borravaló. Ugyanis két versenyző kötött szerződést a Hyundai-Castrol tímmel. Egyikük a Mitsubishitől elbúcsúzott Freddy Loix (ki tudja, viszi-e tovább magával a Marlborót), másikuk a négyszeres világbajnok Juha Kankkunen (KKK).

Loix egyike azoknak a pilótáknak, akiknek a legjobb lehetőségek adatnak meg, de a szerencse valahogy elfordul tőlük. Mikor a Toyota csapatnál versenyzett, nem volt túl sikeres. Na jó, néha belefért az első háromba, de nem volt kiegyensúlyozott a szereplése. Aztán egyszer csak átült a Mitsubishibe (1999-ben, te jó ég, de rég volt_) és még hátrébb csúszott az eredménylistákon. És most jön a következő lépcsőfok, a Hyundai. "Roppant jó érzés, hogy új kihívásokkal kell szembenéznem" "Hatalmas fejlesztési munkák előtt állunk, és míg az autó be nem bizonyítja megbízhatóságát, addig úgy gondolom, a sebességét kell majd kihasználnom."

Néhány rali fannak meglepetést okoz Loix döntése az új csapat mellett, de ezt a lehetőséget meg kellett ragadnia. "Nem szerepelt valami fényesen a Mitsubishinél, "- mondja David Whitehead MSD főnök - "de én tudom, hogy remek pilóta, és biztosan lesz lehetősége bemutatni, mire is képes." KKK már nyomul a csapatnál a Finn rallin és az első tízben is szaladt egy rövid ideig. Jövőre sem akar a teljes szezonban versenyezni, így csak kilenc murvás futamon próbál szerencsét. Ez a csapat számára azt jelenti, hogy kell szerezniük még egy pilótát a jövő évi futamokra. Erre már nincs sok idejük, hiszen november 30-ig kell leadni az FIA-nak a teljes szezon terveit. Talán Auriol? Ki tudja.