Berettyóújfalui autófelvonulás

2001.11.13. 14:08

 
   
   

A hétvégén ismét felrázták az álmos embereket a keleti országrészen. Ezen a környéken az autósportoknak leginkább rajongói élnek, nézői nem nagyon, hiszen errefele nincsenek versenyek. A szükségletek kielégítésére a már-már hagyományosnak mondható, nyolcadik alkalommal megtartott őszi versenyautó kiállításon kerülhetnek testközelbe a "ragacsos gyorskocsikkal".

A városi sportcsarnokban nemcsak versenyautók ácsorognak a vizsla tekintetek kereszttüzében, hanem motorok is, és persze vannak széria autók is. Az autókba be lehet csücsülni, lehet nézni-hallgatni a népszerű zenekarok koncertjét, de idén szinte mindenki a Dolvia Rally Team által okozott zűrzavar áldozatává vált. Több szakág neves versenyzői mellett a rally másodosztályából feltörekvő brigád két autóval és meglehetősen nagy felhajtással vett részt a kétnapos rendezvényen. Piros ruháikban már mindenki előre köszönt nekik a büfében is, és lássuk be: az ő standjuknál volt a legnagyobb tömeg, hiszen videóról belső kamerás felvételeket sugároztak egész nap.

A szombat reggel nem úgy kezdődött itt, mint ahogyan a lakók megszokták. Motorbőgésre és gumicsikorgásra ébredtek, hiszen a kiállítást megelőzi egy röpke kis verseny a lakótelep házai között, természetesen a környékbeliek legnagyobb örömére. A versenyzőknek pedig nem kellett kávé a felébredéshez, kicsiny adrenalin bomba serkentette őket. Az időmérés alapján Gerencsér Titi volt a leggyorsabb N4-es Fordjával, alig néhány másodperccel szorítva csak a dobogó második fokára a rallysportba visszatérő Zagyva Lalit. Ő volt az, aki tavaly rommá verte a másodosztályt, de az idei évadot kihagyta. Most a Dolvia csapat tagjaként, az N3-as Megane volánja mögött nyújtott maradandó élményt.

A harmadik helyet Molnár DoDo csípte el Hondájával. Említést érdemel még Szlekovics Peti és sárga Fiatja. Róluk azt kell tudni, hogy a kilenc éves srác már évek komoly résztvevője különböző szlalomversenyeknek, és az autó belseje is az ő méreteihez lett alakítva.

Mivel az érdeklődés töretlen, a szervezők - élükön Krisztik Csabával - már a jövő évi banzájt tervezik.