Vezető cserék a Skodánál

2001.11.21. 14:05

 
   
   

A Skoda Motorsport a 2002-es rally VB szezonban északi harci díszben vág neki az első teljes évados világbajnokságnak. A két állandó pilóta a svéd Kenneth Eriksson és a finn Toni Gardemeister.

Mindketten részt vesznek az évad 14 futamán az Octavia WRC-vel. Ez lesz a Skoda Motorsport történetének eddigi legnagyravágyóbb vállalkozása. Rövid időre az új pilóták is ellátják a csapat szerelőit munkával, így a legmelósabb szezonkezdet díjára is pályázhatnak. A már-már veteránnak számító Eriksson - 45 évével ő a legöregebb, teljes szezont teljesítő pilóta - kiemelkedő teljesített a Hyundainál, de aszfaltos futamokon nem szerepelt. 26 éves csapattársa, Gardemeister pedig meglehetősen kevés időt töltött versenyautóban a Seat visszavonulása óta.

"Nagyon örülök a lehetőségnek, hogy a Skoda Motorsportnál dolgozhatok jövőre" - mondja Eriksson - "Az pedig külön öröm, hogy teljes szezonban gondolkodnak, így mind a 14 futamon részt vehetek. Ez komoly küzdelmet ígér, és úgy gondolom, a jó szereplés lehetősége mind a csapatban, mind az autókban benne rejlik."

Gardemeister így látja a dolgot: "Én is roppantul örülök, hogy a Skoda csapat tagja lehetek. A 14 futamos szereplés pedig nagy kihívás számomra. Biztos vagyok benne, hogy elcsípünk jó néhány előkelő helyezést az Octavia WRC-vel, és nagyon várom már Monte-Carlo-t mert eddig mindig jól szerepeltem azon a versenyen, és remélem ez most is így lesz."

Pavel Janeba, a csapat vezetője örül, hogy végre befejezték az alkudozós tárgyalásokat és mindkét versenyző a csapathoz került. Reméli, hogy a Skoda Motorsport különösen jó évet fog zárni jövőre. "A csapat felépítésekor arra törekedtünk, hogy a mezőny egyik legtapasztaltabb versenyzője mellé egy fiatal, tehetséges titán kerüljön, aki azért már bizonyított. Úgy gondolom megtaláltuk a tökéletes kombinációt"

Ezzel a bejelentéssel úgy tűnik, az összes teljes szezont teljesítő autó bal egyes ülése megtelt. Hacsak a Subaru nem dönt úgy, hogy három autóval