Kettős Saxo Rali VB-győzelem a Super 1600 kategóriában

2001.11.27. 16:29

 
   
   

Sebastien Loeb és navigátora, Daniel Elena nyerte a hétvégi brit Network Q Rally futamát a Super 1600 kategóriában. A győztesek 2 perc 38 másodperces előnnyel zártak a második helyezett, szintén Saxo-t kormányzó Niall McShea-Michael Orr páros előtt.
A csapat a Fiat, a Ford és a Peugeot autóit győzte le az idén újrakeresztelt Super 1600 kategóriában. A hat futamból, ötön, Spanyolországban, Görögországban, Finnországban, Korzikán és végül most, Nagy Britanniában győzedelmeskedtek.
Loeb és a Saxo különböző útfelületeken rendezett versenyeken bizonyították rátermettségüket és gyorsaságukat. Loeb, azon kívül, hogy 27 évesen megnyerte élete első világbajnoki címét, év közben második helyezést ért el a San Remo Rallyn a Citroen csapat "nagyautójával" a Xsara WRC-vel.
A győztes a következőket nyilatkozta a győzelemmel kapcsolatban: "Ez volt az első brit ralim, és természetesen roppant elégedett vagyok a győzelemmel. A Saxo egész évben remekül ment, és egészen különlegessé tette a 2001-es évet számomra. Eljött az idő, hogy jövőre, a Xsara WRC-vel még komolyabb kihívásokkal nézzek szembe."