Burns mégsem ül Peugeot-ba?

2001.11.28. 09:41

 
   
   

Míg az idei világbajnok Richard Burns és a Peugeot csapat azt bizonygatják, hogy a kettőjük közti szerződés aláírva és lepecsételve vagyon, a Subaru csapat érvénytelennek tekinti azt. Véleményük szerint a megállapodás érvénytelen, mivel Richard azt még októberben írta alá, és ekkor még érvényes szerződése volt a Subaruval, mivel korábban már aláírt egy 12 hónapos hosszabbítást, mely legkorábban 2001 december végén járna le.

Világbajnokként Burns értékes tulajdona a Subarunak, aki 1997-óta nem jutott ezen cím közelébe. A rally-ban nincs eredményességre szóló szerződés, de általában vannak apróbetűs záradékok, melyek szerint a világbajnoknak maradnia kell a márkájánál.

Burns egyelőre nem nyilatkozik az ügyben. A Peugeot Sport csapatfőnöke, Jean-Pierre Nicolas elmondta, hogy nem szándékoznak alkudozni a Subaruval, és amennyiben fel kell bontaniuk a szerződéseket, teljesen Burns és a Prodrive közé fognak kerülni. Nicola Prodrive-os ellenlábasa, David Lapworth elmondta, hogy egyikük sem akar zűrzavart, és mindent asztal mellett ülve fognak megbeszélni.

A Subaru-tól kissé meglepő ez a hozzáállás a szerződéshez, mivel ha megtartják Burns-öt, akkor Tommi Makinen mellett - akinek éves munkadíja több, mint 10.000.000 USD - emelniük kellene a költségvetést, hiszen az eredeti tervek szerint a jóval "olcsóbb" Markko Martin teljesített volna BigMak mellett teljes évadot.