A Subaru visszatartja Burns-t

2001.12.03. 10:55

 
   
   

A Subaru csapat megkísérli útját állni a Peugeot olyan irányú kísérletének, mely szerint a jelenlegi világbajnokot, Richard Burns-t a jövő évi világbajnokság futamain az egyik állandó versenyzőjeként szerepeltesse.

A pilóták nevezési határideje a jövő évi futamokra november 30-án lejárt. A Peugeot tervei szerint Burns, és a tavalyi világbajnok, Marcus Grönholm indulna az első vonalban, nem pedig a korábbi oroszlános versenyzők, Harri Rovanpera, vagy Gilles Panizzi. Az utóbbi kettő közül nevezni valakit a teljes szezonra véleményük szerint csökkentené az esélyeiket a harmadik gyártói világbajnok cím megszerzésére.

Amellett, hogy Burns aláírta a 2002-es szerződést a Peugeot-val, még a nyáron kötött egy egyezséget is a Subaruval, mely szerint, ha világbajnok lesz, akkor a csapatnál marad. A Subaru eltökélt szándéka, hogy amennyiben Burns nem akar maradni, csak pénzért engedik el. A Subaru első számú támogatója, a Prodrive követelése 10,000,000 US$, ennyiért engedik el a világbajnokot. A hírt sem a Prodrive, sem Burns nem kívánta kommentálni.