Grist marad McRae társa

2001.12.10. 12:35

 
   
   

Mikor a Ford Focus pilóta Colin McRae múlt pénteken megkezdte a Monta-Carlo rally-ra való tesztelést, szokásos navigátora, Nicky Grist helyett Chris Patterson pattant be mellé. A csapatvezetőség azonnal nekilátott elfojtani a már-már szárnyra kapó híreket, mi szerint jövőre nem Grist lesz McRae navigátora. Állításuk szerint erről szó sincs, Patterson csak rövid időre csücsült a 95-ös skót világbajnok mellé.

Az idén történt néhány sajnálatos baleset, melyekben a navigátorok megsérültek. A Mitsubishis Tommi Makinen balesete ráadásul a világbajnoki címébe is került, hiszen régi társa, Risto Mannisenmaki az utolsó néhány futamon nem tudott segítségére lenni sérülés miatt, és Makinen teljesítményén ez egyértelműen látszott. A Ford csapat vezetője, Malcolm Wilson úgy gondolja, szükséges lenne két navigátort "üzemeltetni", akikkel McRae egyaránt jól tud dolgozni, mert a csapat számára csak ez lehet megnyugtató biztosíték. McRae idén az utolsó futamon vesztette el a világbajnoki címet, és biztosak lehetünk, hogy jövőre ismét keményen harcba száll, hogy végre sikerüljön másodszor is megszereznie. A Ford csapat minden tekintetben megpróbálja biztosítani, hogy bármi is történjék, ne kerüljön hátrányba a többiekkel szemben.

"Tudjuk mik történtek idén néhány navigátorral." - mondja Wilson - "Nem szeretnénk, ha a jövőben ismét előfordulnának ilyen dolgok, de mindenki számára megnyugtató, ha van talonban valaki, akire számíthat Colin. Jövőre azonban mindenképpen Nicky lesz a társa."