Auriol nem tervezi a nyugdíjba vonulást

2001.12.11. 14:07

 
   
   

Didier Auriol talpa alá egyszerűen útilaput kötöttek a Peugeot Sportnál. A 43 éves francia fazon azonban korántsem tervezi, hogy visszavonul szeretett sportjától. Az utóbbi években kissé gonoszul bánt vele a sors, a Seatnál sem melegedetett meg, és most a Peugeot-tól is távozik, annak ellenére, hogy idén megnyerte a spanyol futamot, és az év végi összesítésben a hetedik helyen végzett. Elmondta, hogy mostanában egy Subaru felé kacsintgat, akár privát csapatban is, mert még egyáltalán nem érzi, hogy abba kellene hagynia a versenyzést.

Auriol, aki 1994-ben világbajnok volt, azzal a kéréssel környékezte meg a Subarut, hogy egy aszfaltos futam erejéig had nyomuljon a 2002-es VB-n, de egyelőre még nem kapott választ. A másik lehetősége az lenne, ha egy privát csapat tagjaként versenyezne, de még egyik csapatnál sem kopogtatott.

"Én csak megemlítettem a Subarunak ezt a lehetőséget, egyelőre várok, hogy jelentkezzenek, és megbeszéljük a dolgot."- mondta Auriol.

A Burns eset úgy tűnik Auriol malmára hajtja a vizet. Mind a Subaru, mind a Peugeot csapat úgy gondolja, övé a 2001-es világbajnok, de Richard természetesen nem tud mindkét csapatnál csapatni egyszerre. Ha végül Burns mégis átlép a franciákhoz, akkor Auriol előtt nyitva maradhat a Subaru széke Makinen mellett. Ha azonban Burns marad - egyelőre - a kékeknél, elképzelhető, hogy a Peugeot visszahívja Auriolt.