Burns végre Peugeot-ban

2001.12.14. 10:55

 
   
   

Miután lezajlott a jópár hetes veszekedés a Subaru és a Peugeot között, Richard Burns végre otthonra talált a Peugeot-nál, és megkezdhette a felkészülést a jövő évi világbajnokságra. Az első, közel 150 km-es tesztet a 206 WRC-vel szerdán kezdte meg Dél-Franciaországban.

"Az első benyomásaim alapján kiválóan viselkedik az Peugeot, és a kezelése is nagyszerű." - meséli Richard - "Az autó pontosan ott megy, ahol érzem, precíz és szilárd."

Ennek a tesztnek elsődleges célja Burns optimális üléspozíciójának megtalálása volt. Eleinte úgy érezte, hogy túl közel van a kormányhoz, de nem tartott sokáig az ülés hátrébb vitele, hiszen a csapatnak ebben már van gyakorlata, mivel Richard alacsonyabb, mint csapattársa Marcus Grönholm.

"Ezeken az utakon, ezekkel a gumikkal roppant nehéz feladat várt rám. Ilyen körülmények között gőzöm sem volt az autó viselkedéséről. Az Imprezát és a 206-ot összehasonlítva hatalmas a különbség, és kemény feladat lesz megtalálni az egyensúlyt."- mondta Burns.

Pénteken a Peugeot aszfaltspecialistája, Gilles Panizzi pattan a volán mögé, és a végső teszteket végzi majd el, melyek már a Monte-Carlo rallyra való felkészülés végét jelentik számára.