Örömversenyzés az autósbajnokoknak

2001.12.19. 13:21

 
   
   

MICHELIN BAJNOKOK TORNÁJA

Friss és bizonytalan időjárás mellett zajlott december 8-9-én a Michelin ROC (Rally of Champions) 14.-ik futama. A 2001-es Bajnokaság díjkiosztása (Valentino Rossi 500cc-n, Troy Bayliss Superbike-on, Audi a 24 órás le Mans-ban és Peugeot WRC-n) nem az egyedüli érdekes esemény volt a hétvége során. Több érdekfeszítő küzdelem is szórakoztatta a 25.000 főből álló nézőközönséget:

- 'Michelin Race of Champions' : a leghíresebb mérkőzés hű maradt hírnevéhez. Az elődöntő során a ralisok újra találkoztak: Harri Rovanperä legyőzte François Duval-t, és Alister McRae ugyanezt tette Armin Schwartz-cal.
A döntőben Harri-nak 3 körre volt szüksége ahhoz, hogy legyőzze Armint. "Nagyon érdekes volt ez a hétvége. Bejutni a 'Nations Cup' döntőjébe az All Stars csapatával, és megnyerni az egyéni versenyt; ez sokkal jobb, mint amit valaha reméltem volna." - örvendezett Harri.

Figyelemre méltó volt Valentino Rossi teljesítménye : a 'Nation Cup' során övé volt a legjobb futamidő és megnyerte az összes futamot. Majd a 'Michelin ROC' során elveszíti a küzdelmet a negyeddöntőben Alister McRae-vel szemben 1 másodperces hátránnyal.

Két névre figyelt fel mindenki : Valentino Rossi és Fernando Alonso. A fiatal versenyző, aki azelőtt sose vezetett murvás talajon, nagyon gyorsan megértette a használati utasítást.

Megemlítenénk még két amerikai versenyzőt is : Robby Gordon és Shaun Palmer. Az utóbbi "megszelídítette" a 4 kerekűt, miután bekerült a következő Olimpiai Játékok amerikai csapatába 'Snowboard' kategóriában!

- 'Nations Cup' : Franciaország (O. Jacques / P. Belmondo / G. Panizzi) nem ismételte meg a 2000-es teljesítményét : Spanyolország (R. Xaus / F. Alonso / J. Puras) egyértelmű győzelmet aratott felette az elődöntőben, ugyanolyan címen, mint az Egyesült Államok (S. Palmer / R. Gordon / R. Millen) az All Stars ellen (T. Bayliss / Tom Kristensen / H. Rovanperä).
A lelkes spanyol csapat könnyedén szerezte meg a győzelmet az All Stars felett.

- 'Junior Rallye Masters' : François Duval nyerte meg ezt a mérkőzést Sébastien Loeb ellen. A sorrend tehát fordított a Bajnoksághoz képest... de még biztos szó esik kettőjükről !

- 'ROC Legends' : Stig Blomqvist újból győzelmet aratott, még csak esélyt sem hagyott Timo Salonen-nek a döntőben.