"Nincs tippem a Montére" - mondja McRae

2002.01.02. 11:39

 
   
   

A két Ford Focus WRC pilóta, Colin McRae és Markko Martin magabiztosan néznek az idei szezon elé, mivel a csapat 2002-es fejlesztésű autóját kifejezetten ütőképesnek tartják. Ennek ellenére egyikük sem szeretne jóslatokba bocsátkozni az első futam, a Monte Carlo Rally eredményét illetően, mivel nem tudták a tervek szerint végigcsinálni a teszeket. A december közepi svédországi próbautat a csapat a rettentőre változott időjárás miatt megszakította.

A 2002-es Focusba egy átvizsgált, Cosworth tuningos motor és elektronika került. A váltó viszont teljesen új fejlesztésű fél-automata. A karosszéria nagyobb átszabás áldozatává vált, és sok apró dolog is módosult a kellemesebb súlyelosztás érdekében.

"Jónak tűnik az autó, de még nem tapostam igazán a lelkébe. A végrehajtott módosításokkal nem számítok nagy változásra. A Monte egyébként is teljesen speciális futam, így nem fogok tudni pontos következtetéseket levonni a verseny után sem az autóról. Ha nedves és csúszós az út, akkor nagyon király, ha száraz_ nos akkor majd dolgozunk egy kicsit."- mondta McRae.

A Ford csapat új fegyvere, az észt származású Markko Martin szintén túl van a teszteken, de ő sem tud sokat mondani a januári futam előtt:

"Úgy gondolom a teszt a rövidsége ellenére jól sikerült. Az autó teljesen új számomra, de nem okozott meglepetést. Még a meglepetés hiányán sem lepődtem meg, hiszen a top autók nagyjából azonosak. A Montéról nem tudok semmit mondani, örülnék, ha elérném az első szervizparkot."