Auriol visszaül a Toyotába

2002.01.08. 12:04

 
   
   

Kevesebb, mint két hét van hátra a rally világbajnokság kezdetéig. Idén is a Monte-Carlo rally lesz a nyitó futam, a maga megszokott különlegességeivel. A megszokott nagy nevek a már ismert felállásban állnak majd a rajthoz, de a francia Didier Auriol versenyzése egyelőre még kérdéses volt. Főleg, hogy nem igazolt le egyetlen csapathoz sem, miután a Peugeot-tól elküldték.

Most azonban megoldódott a rejtély. A 1994-es világbajnok a Montén egy Grifone-s Toyota Corolla WRC-vel indul. Az azonban még nem egyértelmű, hogy az évad többi versenyén is ennél a csapatnál marad, vagy esetleg máshová fordul.

A 1994-es évet azért hangsúlyozzuk, mert ebben az évben még létezett a Toyota gyári rally csapata, és Auriol náluk, lett világbajnok, franciaként először. Az, hogy visszatérhetett a japán márkához, nagy megnyugvást jelent számára.

"Nagyon örülök neki, hogy ismét együtt dolgozhatok a csapattal, amellyel megnyertem életem első világbajnoki címét. Ráadásul a csapat mérnökeivel is különleges viszonyban vagyok, hiszen közel hat évig dolgoztam velük a Toyota csapatban. Félig privát versenyzőként megpróbálom a maximumot kihozni, és minél jobb helyen végezni."