Subaru teszt Spanyolba'

2002.02.12. 13:40

 
   
   

Az 555 Subaru Rally Team négy napos tesztprogramot hajtott végre a minap Spanyolországban. Céljuk a WRC-n elkövetett új fejlesztések ellenőrzése volt. Ezen kívül különös figyelemmel tesztelik a Pirelli által szállított, vadiúj összetételű gumikat.

A csúszós Alpok-beli utak -mint ami a Montén fogadta őket - és a változékony felületű korzikai és katalán aszfaltok után a teszt remek lehetőséget nyújtott Tommi Makinennek, hogy száraz aszfalton is szerezzen némi tapasztalatot az Impreza-ról. Az első két nap alatt ki sem szállt a kormány mögül, 408 km-t vezetett a tesztautóval. Kipróbált többféle differenciál beállítást, felfüggesztést és gumit. Ezek után így nyilatkozott: "Remek volt a teszt. Nem volt különösebb problémánk, és nagyon sokat tanultam. Számomra különösen fontos, hogy minél több időt töltsek az autóban, és kipróbáljak minél több beállítást. Az első benyomásom alapján nagyon gyors volt az autó, a második nap végére viszont, finomítva a beállításokon, sokkal kezelhetőbbé vált.

A harmadik és a negyedik nap Petter Solberg ideje volt. Ő is elhelyezett 300 villámgyors kilométert az autóban, kipróbálva a csapat néhány teljesen új ötletét. Az új Pirelli gumik mellett belekóstolt Tommi váltóbeállításaiba is.

Tom Hunt, a tesztcsapat vezetője így látta a z eseményeket: "Úgy gondolom, nagyon is megérte ez a néhány nap. A korzikai futam előtt nagyon jó a versenyzőknek, és legalább megtudtuk, hogy a mérnökeink óra ellen folytatott harca eredményes volt-e."