Hatalmas nyeremény az ügyes Mitsubishi tulajoknak

2002.02.22. 14:50

 
   
   

A Mitsubishi a Ralliarttal karöltve megalkotta a saját, széria autós bajnokságát. A Mitsubishi Trophy névre keresztelt "házi" versenysorozat a jelenlegi legnagyobb pénzösszeget kínálja a világbajnokságban szereplők részére.

A kupáért folytatott harcba minden Lancert vagy Carisma GT-t hajtó páros nevezhet, akik a világbajnokság futamain részt vesznek, és az első helyezett 5 millió yen (nagyjából 43000 euro) összegű díjra számíthat a szezon végén. A második 3 millió, a harmadik 2 millió yen-t kap. A nevezetteknek a nyolc futamos sorozatban -ami az FIA N csoportos sorozata is egyben - legalább hat versenyen kell rajthoz állniuk. A pontozás a megszokott 10-6-4-3-2-1 metódus alapján történik. Az idei mezőnyben szereplő 27 párosból 22 Mitsubishivel versenyzik.

 
   
   

A dologról így vélekednek a gyár vezetői: "A Trophy létrejöttének oka, hogy támogassuk a jövő ifjú pilótáit és erőfeszítéseiket, teljesítményüket honoráljuk is. Így tulajdonképpen ösztökéljük őket a világbajnoki versenysorozatban való szereplésre is."

A Mitsubishi domináns az N csoportban. Utoljára 1994-ben nyert nem Mitsubishi pilóta, ekkor ugyanis Jesus Puras volt az első Ford Escort Cosworth-al.