Évadkezdet: Pilis Rally

2002.03.04. 13:15

 
   
   

Na ismét belevágtak a ralisok a szezonba. Az RTE pilisi futama immár harmadik éve a magyar bajnokságok kezdetét jelzi. Az idei futam a már ismert két pályán, a pilisjászfalui nem túl jó, de aszfalt burkolatúnak mondott, és Máriahalom kicsit kellemesebb aszfaltján ajlott.

A vasárnap reggel jó hideggel várta várta nemcsak a versenyzőket, hanem a szép számú nézősereget is. A felvonultatott járművek egyértelműen a mezőny erősödését jelzik. A rengeteg Peugeot, és jópár Lancia mellett néhány kuriózum is felbukkant. A Radó csapat bérelhető Hyundai Kit-Car-ja, a Tarsoly-Trasolyné kettőssel a belsejéban nem mutatta kiforrott autó formáját, bár az időeredmények nem alakultak rosszul. Egészen addig, míg el nem ütöttek vele egy fát. A találkozásba az autó jócskán belerokkant, míg a versenyzők szerencsére nem sérültek meg komolyabban.

 
   
   

Felejthetetlen autózást mutatott be a Tirpák-Dénes páros is a Mercedes 123 kupéval. Egyenesen szerintem senki nem látta az autót haladni. Rajtuk kívül még rengeteg Ladás is ott volt spiccen mind látványban, mind bevállalásban.

Az biztos, hogy Fürediék verseny rendezési metódusa szemmel láthatóan fejlődik, annak ellenére, hogy a baleset után etapként zajlott tovább a szakasz. Ezt biztosan a biztonság kívánta meg. Szóval ezek után nyugodtan számolhatunk a hétvégen valamilyen ralis eseménnyel.