Panizzi az egyes számú esélyes Korzikán

2002.03.07. 12:50

 
   
   

A hétvégi rali VB futamon a Peugeot csapat aszfaltmenője a bukmékerek kedvence. Tavalyi második helyezésével az elsők között ácsorog a listán. Az egyik internetes autósport oldalon 7:4 arányban lehet rá fogadni, bár ez az esély jócskán lecsökken, ha elered az eső.

De nem ő az egyetlen francia, aki remek esélyekkel vág majd neki a 938 km hosszú versenynek, melyben 16 gyorsaságin, összesen 391 kilométer aszfalton csapnak majd össze a pilóták. Ott lesz még Philippe Bugalski (fogadás arány: 3:1) is, aki most nem gyári pilótaként, hanem egy magáncsapat tagjaként nyomul a Citroën Xsara WRC-vel. Ez az autó tavaly a dobogó legtetejére került Jesus Puras vezetésével, és Loeb is bizonyította a Montén, hogy a Xsara képes meglepetésekre aszfalton. Idén a csapat nem képviselteti magát Korzikán. Így a Citroën becsülete Bugalski kezében van, akinek nagy csatát ígért Panizzi.

 
   
   

"Nagyon keményen dolgoztunk az autón, mivel a Montén nem szerepelt túl fényesen. Most sokkal jobb lett az egyensúlya és könnyebben kezelhető. Nem tudom, hogy a Citroën mivel erősített, de úgy érzem nagyon jók az esélyeink."- mondta Panizzi.

A Michelin talpú Peugeot-k lehengerlő győzelemben bíznak. Világbajnok pilótáik esélyei: Burns 6:1, Grönholm: 7:1.

 
   
   

Fordék esőben bíznak. Ebben az esetben ugyanis csökkenne a Michelin előnye a Pirellivel szemben. A teljes hétvégi időjárásjelentés Ajaccio környékére még nem született meg, de az előzetes hírek szerint a verseny egész tartama alatt esőre lehet számítani. Ha ez valóban így lesz, akkor a csapat pilótái, Carlos Sainz és Colin McRae felboríthatják a papírformát. Sainz esélyei 7:1, McRae-é 9:1 (akárcsak a Subarus Makinen-é). Ezek az arányok már csak azért sem rosszak, mivel ők azok, akik a nem francia származásúak között győzni képesek ezen a versenyen.