McRae további ujj bonyodalmakra számít

2002.03.28. 09:31

 
   
   

Colin úgy érzi, hogy a nehezén már túl van, de azt biztosan tudja, hogy az eltört ujja további problémákat fog okozni a következő havi Ciprus Rali-n, valamint , hogy az ujja sem fog köszönetet mondani a megerőltetésért. A korábbi nyilatkozatokban említett amputálásról már egyáltalán nem beszél.

Még a spanyol futam előtt kerültnyilvánosságra, hogy a skót pilóta elszánta magát a teljes ujj levágására, ha a Katalán Ralin további sérülést szenvedne. A gyógyulási program tervezetet azonban meghosszabbították a Ciprus Rali végéig, bár előre is azt mondták az orvosok, hogy két hónap alatt biztosan nem fog teljesen rendbe jönni. Május előtt ne is számítson javulásra.

"Remélem a következő alkalom már könnyebb lesz." - mondja McRae - "Nagyon hosszú időnek kell eltelnie, hogy ismét mozgathassam az ujjaim. Cipruson nem történhet semmi baj a sérült kezemmel, különben ismét fel kell nyitni a sebet. Kicsit többet fogom mozgatni a karom. Mikor vezetek csak kicsi fájdalmat érzek, de azt sejtem, hogy meg is gyógyul teljesen, és megpróbálom majd rendesen használni, akkor sokkal jobban fog fájni. A ciprusi futam rendkívül fontos. Természetesen nagyon erősen készülünk rá, és az autót vizsgáljuk, hogy a murvás pályákon miként léphetnénk vele előrébb a mezőnyben. Ha ez nem sikerülne, akkor ismét csak küszködés lenne a verseny, de én úgy érzem minden rendben lesz."