McRae pá-pát int a Fordnak? Grönholm marad a helyén?

2002.04.11. 10:18

 
   
   

Szárnyra kapott hírek szerint az 1995-ös világbajnok, McRae idén lejáró szerződését nem hosszabbítja meg a Forddal. A versenyzést viszont nem hagyja abba, hiszen éhesebb a sikerre, mint valaha.

"Még mindig meg akarom nyerni a világbajnokságot" - mondja - "Csak nem ezen a szinten szeretnék tovább versenyezni. Legutóbb azért maradtam a Fordnál, mert rengeteg munkám feküdt már benne. Ez most is így van, de nem jelenti azt, hogy ismét itt maradok. Ezt kimondani könnyű, viszont mindenképp olyan autóban szeretnék ülni amelyik képes győzni. Mindenestre azért még sok dologtól függ a végső elhatározásom."

A szezont kissé álmatagon kezdte, majd kézsérülése is nehezítette dolgát, de lélekben már a VB első murvás futamára, az április 19-én induló Ciprus Ralira készül. A törött ujj biztosan itt is okoz majd fejtörést számára, de már csak azzal törődik, hogy minél több pontot szerezzen. A teljes gyógyulás május előtt nem várható, ebbe már beletörődött.

"Úgy hiszem 70%-ban tudom majd használni a kezem Cipruson. Ez persze hátrányt jelent, mert még mindig nem tudok markolni a kezemmel, de mindent megteszek, hogy 10 pontot szerezzek." - latolgatta esélyeit McRae.

 
   
   

Ha már a szerződéseknél tartunk, Marcus Grönholm Peugeot-s tevékenységét is meg kell említeni. A jelenlegi VB címvédő, Burns csapathoz kerülésével sokakban felmerült, hogy esetleg Grönholm rúdja pedig kifelé állna. Erről szó sincs, sőt.

"Meghosszabbítottuk a szerződésemet 2003-ig, de már 2004-ről is tárgyalunk. Természetesen akkor is maradni fogok. A kezdetektől a Peugeot-val vagyok, szóval miért ne maradnék? Nem hinném, hogy ez rossz döntés." - mondja a 2000-es világbajnok.

Akkor vált a csapat vezető pilótájává, mikor megjelentek a 206-os WRC-k, és ő több VB futamot nyert vele, mint bármelyik eddigi Peugeot pilóta.