Két McRae egy csapatban?

2002.06.25. 12:36

 
   
   

Az idősebbik McRae fiú, Colin egy olyan "álomcsapaton" töri a fejét, amelyben öccsével, Alisterrel együtt tudnának hajtani a csapat dicsőségéért. Ha esetleg egyszer egy csapatfőnök olyan összeállításon törné a fejét, ahol a versenyzőkkel 100%-osan együttműködve próbálnának meg dolgozni, Colin szerint legjobban a két testvér együttesével járna.

Az elgondolása nem is butaság. A kettejük közti természetes rivalizálás a siker záloga. Egyszer már előfordult, hogy egy csapatban nyomták. 1998-ban Colin még a Subarunál volt, és a brit futamon Alister is kapott egy lehetőséget a csapattól. Ez volt az az emlékezetes futam, ahol Carlos Sainz alatt az utolsó gyors céljától 350 méterre állt meg a Corolla WRC motorja, így a világbajnoki cím a már korábban kiesett Mäkinen kezébe került ismét. Külön érdekesség, hogy ezt a futamot Burns nyerte Mitsubishivel_

"A legtöbb csapat ódzkodik a testvérek egymás mellé helyezésétől." - mondta legutóbb Colin - "Ez nem csoda, hiszen a párosítás nagyon jól, vagy nagyon rosszul is elsülhet. Az eredmény leginkább a testvérek személyiségétől és a kapcsolatuktól függ. Alister és én remek viszonyban vagyunk, a legnagyobb ellenségeskedés köztünk az a piciny rivalizálás, amit mindenki lát. Én szeretnék egy csapatban lenni vele, és azt hiszem, ebből a csapatnak is előnye származna, vezetési szempontból pedig különösen jó lenne."