McRae visszatér a Subaruhoz?

2002.07.05. 10:21

 
   
   

Rosszkedvünk tele közel 20 hónapig tartott. Azonban az utolsó, görögországi futamon végre megtört a jég, és Colin McRae ismét a dobogó legtetejére állhatott. Vezetési stílusa és mindent egy lapra feltenni képes hozzáállása - még vezetési pozícióban is - a Ford csapat figyelmének állandó középpontjába helyezi. Ez év végén azonban lejár a szerződése a csapattal, és mivel már korábban is szárnyra kaptak olyan hírek, hogy nem marad náluk tovább, egyáltalán nem meglepő, hogy a Citroën után a Subaru is olthatatlan vágyat érez iránta.

McRae már dolgozott a Subaru-Prodrive duóval, nem is sikertelenül. 1995-ben náluk szerezte meg első - és egyben eddigi egyetlen - világbajnoki címét. Bár akkor még ifjú titánként nyerte el a csapat bizalmát, és be is váltotta a belé vetett hitet. Most azonban kissé hajlott háttal, kissé sikertelen szériában már igencsak lutri a szerepeltetése. Egy azonban biztos, ha az autó nem hullik ki alóla, a célban csak az első helyen tud végezni. Valószinűleg ez járhat a Subaru csapat vezetőinek fejében is, így került föl a listájukra, melyen a pilóták terén esetlegesen bekövetkező üresedést kitöltő versenyzők neve szerepel.

Az üresedés pedig nem más, mint Tommi Mäkinen visszavonulásával következik be. A Monte-Carlo ralin még teljes dicsőségben pompázva, az élen végezve BigMak szerintem még nem is gondolta, hogy az év közepén már a nyugdíjazását fogja fontolgatni. Igaz, azóta sok minden történt. Például nem sok célt látott meg, és nem sok pontot szerzett. Viszont annál nagyobb anyagi kárt tett az autókban.

A hír egyelőre hivatalosan is csak "elképzelhetőnek" lett kikiáltva, azt azonban David Lapworth, a Subaru csapat góréja is elismerte, hogy McRae elsőként szerepel a terveik között.

 
  Colin McRae
 
  Született: 1968 Augusztus 5
Lakóhely: Monaco
Családi állapot: Nős, felesége Alison, lánya Hollie Jane, fia Johnny
Első versenye: 1986
Első VB futama: 1987 Svéd Rally
Eddigi VB futamok száma: 116
Eddigi VB futam győzelme: 23
Világbajnok: 1995