Forma 1-könyv

2001.11.23. 18:48

A tavaly év végén napvilágot látott első magyar nyelvű Formula-1-es szezon-összefoglaló album sikerén felbuzdulva kiadója folytatja a Száguldó Cirkusz sorozatot.

 
   
   

Az idei kötet a 2000-esnél mélyebb bepillantást enged e varázslatos sportág kulisszái mögé, hiszen magvát a helyszínen szerzett, élményekkel gazdagon átszőtt versenytudósítások alkotják, első kézből szerzett háttér-információk fűszerezik, ezernyi színéről pedig a világ legjobb fotósainak különleges képei gondoskodnak. A könyv több mint kétszáz színes oldalon, exkluzív minőségben tárja nemcsak a Formula-1 szerelmesei, de minden sportbarát elé a száguldó cirkusz eseményeit:

a Sauber fiataljai és a Williams-BMW sikertörténetét, a McLaren-Mercedes hősi harcát, Ferrari világbajnoki sikereit ugyanúgy, mint a százesztendős Ford Motorsport, a búcsúzó Jean Alesi, illetve a Benetton-istálló portréját. A Száguldó Cirkusz 2001-et a Formula-1-es bemutatkozáshoz legközelebb álló magyar autóversenyző, Baumgartner Zsolt ajánlja a Tisztelt Olvasó figyelmébe. Simon István tíz éves fejjel látta az első Magyar Nagydíjat a Hungaroringen, és az átélt élmények meghatározták későbbi pályafutását. Onnantól fogva gyűjtött minden egyes cikket, minden apró fotót a hazai piacon fellelhető újságokból, magazinokból, később - német és angol nyelvismerete révén - az elérhető külföldi médiumokból is. Főiskolai tanulmányai alatt az Autó Pluszt tudósította különböző autósport-eseményekről, elsősorban a Formula-1-es futamokról, majd a lap állandó munkatársa, sportrovatának vezetője lett. 1996 óta belülről, akkreditált újságíróként ismerkedett a versenypályák világával, az idei esztendő végére pedig elmondhatja magáról, hogy valamennyi verseny helyszínén élőben lehetett jelen.

Hangjával és írásaival számos más médiumban is találkozhattak az olvasók, így a Magyar Televízió közvetítéseiben és beszámolóiban, az Info-, a Petőfi- és a Sláger Rádió autós- illetve sportműsoraiban, a Nemzeti Sportban, a Népszavában, valamint a Formula Magazinban. Neve - egyetlen magyarként - bekerült a "Ki kicsoda a Formula-1-ben?" című nemzetközi kiadványba. A szerző ezt a kötetet tartja szakújságírói pályafutása eddigi legfontosabb állomásának.

(A könyv utcára kerülésének várható időpontja: november 26.)