Össznépi Csapatás

2002.03.06. 08:10

A BME Közlekedésmérnöki Kar Hallgatói Önkormányzatának rendezésében kerül sor a már negyven éves hagyományokkal rendelkező, alkalmanként 140-150 indulót, köztük hivatásos versenyzőket is felvonultató össznépi csapatásra. A budai rakpart Műegyetem előtti, Bertalan Lajos utca és Szent Gellért tér által határolt szakaszán március 10-én reggel indul a móka.

 
   
   

A versenyen való részvételhez érvényes vezetői engedély, a helyszínen fizetendő 3000 Ft-os nevezési díj leszurkolása, és természetesen józan, vezetésre alkalmas állapot szükséges, a versenyszabályzat megsértését a rendezőség a versenyből történő kizárással torolja meg.

 
   
 

Egy autóval többen is indulhatnak, illetve egy sofőr több autóval is nevezhet. Két futamot mennek a versenyzők, melyek közül a jobbik számít a végeredmény megállapításakor. A verseny időre megy, de a gyorsaság mellett a vezetés pontossága is lényeges, mivel súlyos időbüntetéseket lehet szerezni: pályatévesztésért 10, bója elmozdítása vagy feldöntése esetén 5 másodpercet adnak az elért időeredményhez. Kategóriánként az első három helyezettet díjazzák, összesen hét kategória került megállapításra:

ˇ NI - széria elsőkerékmeghajtású autók 1300 cm3-ig
ˇ NII - széria elsőkerékmeghajtású autók 1300 cm3 felett
ˇ NIII - széria hátsókerékmeghajtású autók 1600 cm3-ig
ˇ NIV - széria hátsókerékmeghajtású autók 1600 cm3 felett
ˇ HI - nem széria elsőkerékmeghajtású autók
ˇ HII - nem széria hátsókerékmeghajtású autók
ˇ Hölgyek - a vezetett autótól függetlenül egy kategóriában indulnak

Az összkerékhajtású autók az elsőkerekesekkel egy kategóriában, a hivatásos versenyzők pedig a H kategóriában kerülnek értékelésre. A turbós autók hengerűrtartalom szerinti besorolására 1,5-es szorzót, a dízelekre 1,5-es osztót alkalmaznak.

 
   
   

A program reggel 7 órakor kezdődik a nevezésekkel, az első futamok fél 10-kor indulnak. Minthogy idénre a büfé kínálatát meleg ételekkel bővítették, a 13 és 14 óra közötti szabadstílusú csapatási bemutatókat már mindenki teli hassal nézheti, az általánosan nagy ovációt és közönségsikert arató látványszámban pedig a pénzt és vasat nem sajnáló amatőrök is bemutathatják gumifüstöltetési és autópörgetési tudományukat. A második futamokra 14 órától kerül sor, majd fél hatkor az eredményhirdetés, tombolasorsolás és a díjkiosztó ünnepség zárja a napot.

A versenyek mellett több érdekességgel is készültek a szervezők, ilyen lesz Kalbantner Géza és Szabó László szinkronautózása a VFTS Ladákkal, bemutatót tart Bútor Róbert, Érdi Tibor és Kőváry Barna, valamint több autókülönlegesség is kiállításra kerül.

A rendezvény főszponzora a Michelin, a futamok győzteseit pedig vásárlási utalványokkal és különféle autós felszerelésekkel díjazzák, két támogató, a Meteor valamint a Z.F.L. Tuning Shop jóvoltából.

További információ a versenyről a hivatalos honlapon található, de maguk a szervezők is készséggel állnak az érdeklődők rendelkezésére a 06-30-283-3142-es vagy a 06-20-316-1024-es telefonszámokon.