Külszíni fejtés

2000.07.24. 16:34

Végy egy óriási külszíni bányát, adj hozzá körbelül 70 vasszörnyet, összesen 200 tonna és több, mint 10.000 lóerő. Fűszerezd meg 5 széria és 2 prototípus kategóriával és finoman rakd rá 18 külömböző akadálypályára. Tálalás előtt porciózd 6-7 futamra, rakd ki a levegőre három napig és mutasd meg legalább 15.000 nézőnek.

 
   

Lenyűgöző, mikre nem képesek a pihent agyú sofőrök. Fogják a 18 tonnás Tátrájukat, vagy feleakkora Uráljukat és olyan helyeken mennek le és fel, ahol jóérzésű ember gyalog sem próbálkozna. Ehhez hasonló produkciókat csak a zergékről szóló természetfilmekben láthatunk. De ha a zerge elhibázza a lépést, nyakát szegi, a Truck Triálban meg legfeljebb elfolyik 30 liter olaj, vagy eltörik a kardántengely és egy laprugó. Legrosszabb esetben pedig próbára teszik a bukókeretet.

 
   

Ahogy néztem, hogyan jönnek le ezek a monstrumok a siratófalon, kellemes bizsergés töltött el. Miközben tátott szájal figyeltem a produkciót, azon morfondíroztam, hogy a benne ülők leőszültek-e már félúton, vagy sem. Miután a pilóta és mitfahrere olyan természetességgel száll ki az agyonamortizált járgányból, mint ha csak a közeli közértbe ugrottak volna ki két kifliért és húsz deka párizsiért. Ezt tették olyan akadályok után, ahol még a nézőközönség is leizzadt. (Az izzadásnak furcsamód semmi köze nem volt a naphoz.) Ha ez nem profizmus. akkor mi?


Film 01.MPG
Film 02.MPG