Hideg fejjel

2006.04.04. 08:36

Az első versenyhétvége befejeződött, a pilóták többé-kevésbé megnyugodtak. Elmondták, mit éreztek, amikor nyertek, veszítettek, csattantak…


Yvan Muller: Fáradt vagyok! Az első verseny is jó volt, de a második fantasztikus. Mind a kilenc körben történt valami, elképesztően kemény menet volt. Elsősorban arra koncentráltam, hogy elérjek a célvonalig, az évadnyitó versenyeken mindig nagy a feszültség, sok a baleset, én viszont annyi pontot akartam begyűjteni, amennyit csak lehet. Az autó tökéletes volt, de a jó eredményhez egy kis szerencsére is szükségem volt. Ahhoz, hogy bajnokságot nyerj, mindig az első ötben kell végezned, és akkor a szezon végén nem leszel messze a legjobb helyezéstől.

Augusto Farfus: A második verseny lenyűgöző volt, nagyon boldog vagyok, hogy én nyertem meg. Az első versenyen nem tudom pontosan, mi történt az autóval, miután ütköztem az első sikánban, leesett a hátsó lökhárító, amitől természetesen lelassult az Alfa, aztán Rydell is nekem jött. A második futamban viszont remekül rajtoltam, jókat küzdöttünk Alexszel. A baleset nem volt különleges, ugyanakkor fékeztünk a sikán előtt, egyszerre fordultunk el, összeért a két autó a kanyarban, és Alexnek pechje volt, be kellett fejeznie a versenyt. Örülök, hogy a csapat és én képesek voltunk rá, hogy megnyerjük ezt a versenyt, azon leszünk, hogy a legtöbbet hozzuk ki az Alfa Romeo 156-ból egész szezonban.


Andy Priaulx: Az ütközésem Dirkkel egyszerű volt: én mentem belül, az ideális íven. Mivel hárman fordultunk, nagy lett a tülekedés a kanyarban, úgyhogy szélesen mentem, de a kijáratnál már újra az ideális íven voltam. Csak mentem egyenesen, aztán egyszerre iszonyatos ütést éreztem az autóm bal oldalán hátul, a BMW irányíthatatlanná vált, mi meg lesodródtunk a pályáról és becsapódtunk a gumifalba. Borzasztóan örültem az első versenyen aratott győzelmemnek, de nagyon kár, hogy nem szereztem pontot a másodikon. Keserédes érzésekkel utazom el Monzából.

Alain Menu: Nem gondoltam volna, hogy a dobogóra állhatunk ezen a hétvégén. A 19. helyet szereztem meg a kvalifikáció során, a második versenyen meg a harmadik helyen végeztem, nagyon örülök a csapat sikerének. Ha kihasználtam a légüres terek nyújtotta lehetőségeket, a többiek mögött autózva már versenyképes volt az autó. Mindkét rajtnál volt egy kis problémám, de sikerült ráállnom a többiekre, meghúzattam magam, és előrébb tudtam kerülni. Nem hiszem, hogy Magny Cours-ban hasonló sikereket érhetünk el, szükségünk van még egy pár versenyre, fejlődnünk kell. Mindazonáltal hasonló taktikával talán Franciaországban is jól szerepelhetünk.


James Thompson: Nem számítottunk rá, hogy a győzelemért harcolhatunk itt Monzában. Azt hittük, a pontszerző helyekért kell majd küzdenünk, pozitívan csalódtunk. Jó munkát végeztünk a kvalifikáció során. Ha az elején jól dolgozol, a mezőny élére kerülsz, és a versenyben is lesz esélyed. Az autó remekül fordul az új gumikon, és ez ellensúlyozza az aerodinamikai problémákat. Rengeteget versenyeztem már, de ez a második futam volt a legőrültebb hosszú évekre visszamenőleg. A balesetem Dirkkel és Andyvel a következőképpen zajlott le: én voltam középen, Dirk jobbra húzódott, nekem jött, én meglöktem Andyt, aztán mindketten becsapódtak a gumifalba.

Dirk Müller: Elégedett voltam az első futam végeredményével. Miután kiment a biztonsági autó, a hátsó kerekeim nem tapadtak kellő képpen, nem tudtam tartani a tempót a többiekkel, fel kellett adnom a második helyet, és be kellett érnem a negyedikkel. A második futam balesetében azt gondolom, én voltam a legpechesebb. Én voltam kívül. Láttam Andyt a tükörben, de a SEAT a holttérben volt. Aztán csak mentem egyenesen, iszonyatos ütést éreztem oldalról. Ez volt életem legkeményebb balesete.


Alessandro Balzan: Nagyon gyorsak voltunk múlt héten a teszteken, de nem gondoltam volna, hogy éles körülmények között is versenyképes leszek. Hátulról indultam. Jók voltak a gumik, minden körben egyre jobban tapadtak. A célom az volt, hogy a függetlenek között nyerjek. Rengeteg ütközést láttam közvetlen közelről, de szerencsére mindből kimaradtam, és be tudtam jönni a negyedik helyen. Fantasztikus volt.