Leállítja Marketplace alkalmazását a General Motors

2022.02.26. 17:35 Módosítva: 2022.02.26. 17:35

5 év működés után döntött úgy a vállalat, hogy beszünteti ezt a szolgáltatást, az okok között a foghíjasan kiépített infrastruktúra mellett az is szól, hogy a szoftveres beszállító, a Xevo kiszáll ebből az üzletből. A 2017-ben bemutatott szolgáltatás célja az volt, hogy az okostelefonos alkalmazásboltokhoz hasonlóan lehessen bővíteni az autó szoftverét, de akár kávét vagy ételt is vásárolhassanak az autóból, elviteles kiszolgálásra, illetve ki tudják fizetni a benzinkutakon a tankolt üzemanyagot.

A harmadik féltől származó alkalmazások vélhetően megmaradnak, csak a gyári támogatás tűnik el a Marketplace mögül, és a GM külön kiemelte, hogy továbbra is dolgoznak egy alternatív megoldáson, ami remélhetőleg tartósabb, jobban támogatott és még több szolgáltatást nyújtó lesz. A GM Marketplace aktív felhasználói bázisát minden bizonnyal csorbította, hogy bizonyos szolgáltatások nem, vagy csak nagyon döcögősen működtek benne még Amerikában is.

Ez a helyzet ismét egy szomorú példa arra, hogy a 2017 után eladott szolgáltatáscsomag mögött pár év után megszűnik a támogatás, ami nem túl jó üzenet a vásárlók felé. Elvileg ezen segítenek majd a nagyobb tech beszállítóktól érkező, nyitott operációs rendszerek, amit minden bizonnyal a General Motors is a Qualcomm segítségével tervez integrálni.

Ilyen és ehhez hasonló tartalmakért kövesd a Totalcar TeChno Facebook-oldalát is!