Van még igény a vezetékes fülhallgatókra

2022.03.04. 11:30

Mi ez itt?

A Totalcarnál alap az autók iránti rajongás, ugyanakkor nagyon sok olyan dolog is érdekel minket, ami nem autó - az agyunkban ugyanazokat a receptorokat mozgatják meg ezek, mint egy homologizációs célból kiadott Impreza. A Totalcar TeChno rovatában a világot és az autóipart meghatározó technológiák mellett hajókról, órákról, repülőkről, kütyükről, játékokról és barkácsolásról olvashatsz, a címlap többi részét pedig továbbra is az autók és a motorok uralják, változatlan mennyiségben.

Manapság a vezeték nélküli, töltőtokos kialakítású fülhallgatók virágkorát éljük, a belépőkategóriától a nagyon drága modellekig szinte minden felhasználó ezeket keresi. Praktikus okokból ez természetesen érthető is, akik viszont a legjobb hangminőséget szeretnék apró fülhallgatójukból kihozni, azok továbbra is a vezetékes megoldásokban fogják megtalálni a számításaikat. Például egy ilyen Sennheiser IE600-ban.

Az IE600 első osztályú, cirkónium házzal készül, melynek elemeit 3D nyomtatással készítik el, a különféle fúrófejek és implantátumok anyagaként is szolgáló átmenetifém egyszerre könnyű és ellenálló, azt viszont nem állítja a Sennheiser, hogy ez különösebben befolyásolná a hangminőséget.

Ugyanígy nincs nagy boszorkányság a hangkeltő terén sem, egy-egy szimpla dinamikus meghajtó került a fülesekbe, méghozzá nem is túl nagy, 7 milliméteres átmérőjú. A basszusok erejét az egyedi kialakítású nyomáskamra segítségével tudták fokozni, könnyű hajthatóságáról pedig a 18 Ω-s érzékenység és a 118 dB-s érzékenység gondoskodik. Cserélhető a kábele, ebben a kategóriában sztenderdnek számító MMCX végekkel, a gyári vezeték 3,5, illetve 4,4 milliméteres jack csatlakozóban végződik.

A Sennheiser IE600 elsősorban azoknak szól, akik nem mobillal, hanem egyéb, kiemelkedően jó DAC és erősítő párossal ellátott hordozható médialejátszón hallgatnak zenét utazás közben, ez érthető is, pláne, hogy gyakorlatilag nem találkozhatunk már jack csatlakozóval szerelt csúcstelefonnal.

A fülhallgató ára 699 euró, ami jelen állás szerint 267 ezer forintot takar: elsőre talán sokkoló, pedig még bőven messze van az igazi csúcsmodelltől, az itthon is kapható Sennheiser IE900-ért közel félmillió forintot kell most fizetni.

Ilyen és ehhez hasonló tartalmakért keresd fel a Totalcar TeChno új Facebook-oldalát is!

Ilyen és ehhez hasonló tartalmakért kövesd a Totalcar TeChno Facebook-oldalát is!