68 ezer forint egy Type-C kábelért? Ez csak az Apple lehet!

2022.03.10. 16:54

Mi ez itt?

A Totalcarnál alap az autók iránti rajongás, ugyanakkor nagyon sok olyan dolog is érdekel minket, ami nem autó - az agyunkban ugyanazokat a receptorokat mozgatják meg ezek, mint egy homologizációs célból kiadott Impreza. A Totalcar TeChno rovatában a világot és az autóipart meghatározó technológiák mellett hajókról, órákról, repülőkről, kütyükről, játékokról és barkácsolásról olvashatsz, a címlap többi részét pedig továbbra is az autók és a motorok uralják, változatlan mennyiségben.

Az Apple márkanevet jellemzően a brutális túlárazottsággal szokták társítani, és bár egy M1-es MacBook Air vagy egy sima iPhone 13 esetén a minőséggel és az időtállósággal is kalkulálva teljesen versenyképes, korrekt árképzés jön össze, a kiegészítőknél még mindig nem tudják megcáfolni a sztereotípiát.

Vehetünk 8 ezer forintért törlőkendőt, 15 ezer forintért szilikontokot vagy 40 ezer forintért külső MagSafe akkumulátort a mobilra, viszont a frissen bemutatott, 68 ezer forintos Thunderbolt 4 Pro kábel még ezeknél is durvább.

Értem én, hogy a fonott borítású kábel nagyon minőségi, hogy az USB 4 által adott 40 Gb/s-os adatátvitelt meg kell fizetni, hogy az akár 100 wattos tápellátást meg kellett oldani, és hogy a gyári tartozékok sokszor kompatibilitási teszten és fokozott gyártási ellenőrzésen mennek át, de ezt most sikerült túltolni. 55 ezer forintba kerül, ha valaki egy sima, 1,8 métereset vesz belőle, a 3 méteres kerül 68 ezer forintba.

Az új kiegészítők között egyébként fekete Magic Trackpad és Magic Mouse is szerepel, 63, illetve 45 ezer forintos áron, a szintén fekete, ujjlenyomat-olvasóval és numerikus segédbillentyűzettel szerelt klaviatúra pedig 83 ezer forintért vihető haza.

Ilyen és ehhez hasonló tartalmakért kövesd a Totalcar TeChno Facebook-oldalát is!