A világ legismertebb órája, huszadáron

2022.03.24. 17:31 Módosítva: 2022.03.24. 17:31

Az Omega Speedmaster Moonwatch, a maga különleges történetével biztosan benne van a világ három leginkább vágyott óratípusában, ám a többmillió forintos árát ismerve kevesen jutnak el odáig, hogy ténylegesen hozzájussanak egyhez. Az Omegát is birtokló Swatch Group ezt mostanáig nézte tétlenül: Swatch márkanévvel is ellátva, olcsóbb kialakítással és gyengébb szerkezettel odaadják ugyanazt nagyjából 92 ezer forintért.

A MoonSwatch nyilvánvalóan nem egy eredeti Omega, nem is állítja ezt, függetlenül attól, hogy a hivatalos Omega márkajelzés és a Speedmaster felirat is elég hangsúlyosan rajta van.

A 42 milliméteres tokátmérő a legnépszerűbb Moonwatch sajátja, és az óra alapvető megjelenése is nagyon erősen hajaz az Omegára, viszont az anyaghasználat szerényebb: a biokerámiának hívott anyag mögé persze lehet öko-érveket tenni, de valójában műanyagról beszélünk, még akkor is, ha vélhetően jó minőségben fogja prezentálni a Swatch.

Egyszerű kvarc szerkezet került bele, 3 bar vízállóság jellemzi, a szíj pedig egy Velcro névre hallgató szövetből készült, az Omega és a Swatch márkanevek egyaránt megtalálhatók rajta. Az óra büszkén viseli a svájci gyártást és svájci komponenseket jelző Swiss Made feliratot, de az alapvető kivitelén azért egyértelműen látszik, hogy ez az eredeti Omegánál jelentősen alacsonyabb szint, vélhetően senki nem keveri majd össze az eredetivel.

A körülbelül 92 ezer forintba kerülő MoonSwatch sokféle kivitelhez tartozó színben (Nap, Merkúr, Föld, Vénusz, Mars, Jupiter, Szaturnusz, Uránusz, Neptunusz, Pluto és persze a legendás Hold) lesz elérhető, a történet szépséghibája viszont, hogy egyelőre csak a Swatch tulajdonban lévő márkaboltok polcain fog megjelenni: ilyesmi legközelebb Bécsben található.

Ilyen és ehhez hasonló tartalmakért kövesd a Totalcar TeChno Facebook-oldalát is!