Az Edox gyártja a BMW M Motorsport új karóráit

2022.05.16. 17:17

A BMW M modelljeihez hasonlóan nélkülözi a szerénységet az Edox új, BMW-s sportórája, ami a jelenleg is létező Chronorally szériájuk 2000 darabra limitált változata. A 48 milliméteres tokméret önmagában felhívja magára a figyelmet, de a versenyautós beltéri gombokra és tekerőkre emlékeztető ezüst, fekete és piros/kék gombok szintén elég feltűnőek.

A titánból készült tok és a zafírkristály üveg együtt megteszi a hatását, a 130 grammos tömeg a csuklón hordva egyáltalán nem tűnik majd kevésnek, cserébe viszont 100 méteres (10 ATM atmoszférikus nyomás) vízállóságot és vélhetően komoly strapabíróságot kapunk. A sportos jelleggel párhuzamosan szilikon szíj társul a fehér és a fekete változathoz is, természetesen az óra alap színvilágához passzolóan.

Kronográfként a pontos időn kívül viszonylag sok egyéb információt is megjelenít, a segédszámlapokon a stopper értékei olvashatók le, fent a hét napját mutatja az óra, alul pedig hagyományos dátumot látunk. Sebességmérésre adott a tachymeter.

1590 euró, azaz bő 600 ezer forint, ennyiért egy svájci Edox óra önmagában nem hangzik rossznak, de értékét valamelyest csökkenti, hogy nem automata, hanem quartz szerkezet került bele.

Ilyen és ehhez hasonló tartalmakért kövesd a Totalcar TeChno Facebook-oldalát is!