Google a barátod, ha állásinterjúra készülsz

2022.05.18. 15:16

Sokan felkészítő könyveket olvasnak, mások az ismerőseik segítségével készülnek fel az állásinterjúkra, de ha sem olvasni nem szeretsz, sem pedig a barátaidat nyomasztani, akkor itt a következő szint: a Google elindította az Interview Warmup programját, ami mesterséges intelligencia segítségével azonosítja a válaszaidat és rámutat a hibáidra.

Mi ez itt?

A Totalcarnál alap az autók iránti rajongás, ugyanakkor nagyon sok olyan dolog is érdekel minket, ami nem autó - az agyunkban ugyanazokat a receptorokat mozgatják meg ezek, mint egy homologizációs célból kiadott Impreza. A Totalcar TeChno rovatában a világot és az autóipart meghatározó technológiák mellett hajókról, órákról, repülőkről, kütyükről, játékokról és barkácsolásról olvashatsz, a címlap többi részét pedig továbbra is az autók és a motorok uralják, változatlan mennyiségben.

Elsőként meg kell adni, hogy milyen jellegű állásra pályázol, majd tipikus kérdéseket kapsz a témában. A rendszer elemzi, hogy milyen szavakat használsz túl sokszor, miről beszélsz túl keveset vagy túl sokat, segít, hogy határozottabb legyél.

A funkció hivatalosan csak az USA területén és angol nyelven működik, de a gyakorlatban bárki kipróbálhatja és visszajelzéseket kaphat a teljesítményéről, és nem csak beszélni, de gépelni is lehet a válaszokat. Vállalattól függ, de bizonyos cégeknél, a jelentkező beleegyezésével már elkezdhetik bevezetni a dolog fordítottját is, főleg a COVID-helyzetre való tekintettel távoli interjúknál kerülhet elő a válaszok, reakciók mesterséges intelligencia-alapú elemzése. Ez egyébként elég vegyes visszhangot váltott ki a különféle munkajogi szervezetektől.

Ilyen és ehhez hasonló tartalmakért kövesd a Totalcar TeChno Facebook-oldalát is!