Beszántja a legolcsóbb Android Autót a Google

2022.06.06. 11:44 Módosítva: 2022.06.06. 11:44

Az Android Auto a Google egyszerűsített autós felülete, ami vezetés közben pont annyi információt és lehetőséget ad, amennyi még biztonsággal kezelhető: bediktálhatsz neki egy címet a navigációban, léptethetsz zeneszámot és meghallgathatod üzeneteidet is, minden felület nagy és átlátható, de sok funkció nyilván nincs benne, hogy ne vonja el nagyon a figyelmet. Elsősorban az új autót vásárlók ismerhetik a központi kijelzőjükön megjelenni, de a régebbi autók tulajdonosai most szomorúak lehetnek, mivel a sima, mobilkijelzőn megjelenő változatot beszünteti a cég.

Egy egyszerű, alkalmazáson belül felugró ablakban írták ki, hogy az Android Auto for Phone Screens alkalmazás hamarosan megszűnik működni, korábban pedig a májusi Google I/O konferencián jelentették be, hogy komolyabb fejlesztések előtt áll a felület.

A mobilkijelzős változat az eredeti Android Autónál jóval kevésbé volt népszerű és ismert: míg a Play Áruházban az eredeti Android Auto mögött milliárdos tételű letöltés – sok készülékre alapból települ, tehát erős helyzeti előnyben van – és közel 3 millió felhasználói vélemény olvasható, addig az egyszerűsített Phone Screens változat 11 ezer véleménnyel és valamennyivel 5 millió fölötti letöltéssel bír, értékelése is jóval gyengébb, mint a simáé.

Android 10-es verziójával került be a rendszerbe, most épp 12-nél tartunk, helyére egyelőre a hangalapú Google Segéd vezetési módja kerül, ami erre a feladatra sajnos továbbra is félmegoldás. Az sem kizárt, hogy a Spotify logikájához hasonlóan először kivezetik a régit, aztán majd egyszer jön a helyére egy új és jobb opció.

Ilyen és ehhez hasonló tartalmakért kövesd a Totalcar TeChno Facebook-oldalát is!