Pedál nélküli biciklit dob utcára a Lime

2022.06.15. 14:21

A Lime mindenféle formában megpróbálja elektromos kétkerekűre ültetni az embereket, most épp egy kerékpárnak kinéző, de jellegét tekintve inkább robogós eszközt vesznek fel a flottába. A 32 km/h-s végsebességű, Citra nevű gép a Lime gyártópartnerei által készül, a kaliforniai Long Beach-en összesen 500 darabot szórnának el belőle.

A küllős kerekek, a hagyományos, bringás teleszkóp, az ejtőpapucsos váz és a kormány kialakítása egyértelműen biciklis jellegű, viszont a lábtartó és a hátsó dobozzal egy robogóra is emlékezetet. A hátsó agyban lévő motor 750 W-os folyamatos teljesítmény leadására képes, maximális teljesítménye 1200 W.

A Citra terhelhetősége 150 kilogramm körül alakul, egy töltéssel pedig akár 48 kilométert tud menni. Az akkumulátor praktikus módon kivehető, a pakkok pedig felcserélhetők a jelenlegi Lime flottában lévő pakkokkal, csak itt kettő van belőlük, összesen 1 kWh kapacitással. Emiatt a személyzet dolga egyszerűbb, a felhasználók pedig kevésbé találkoznak majd lemerült gépekkel.

Ilyen és ehhez hasonló tartalmakért kövesd a Totalcar TeChno Facebook-oldalát is!