12 kijelző egyetlen műszerfalon? Ezt már Hongkong is büntetné!

2022.07.11. 15:43

Míg a legtöbb EU-s országban egyáltalán nem szabad semmilyen kijelzőt tenni a látótérbe, és legfeljebb az ellenőrzés szigorúsága tér el, addig az ázsiai országok egy részében elég komoly káosz uralkodik, amit most épp Hongkong szeretne felszámolni.

A taxikban és kisbuszokban sokszor 10-12 kijelzőt is láthatunk, navigáció, több diszpécserprogram, menetrögzítő kamera és taxióra sokszor egyszerre takarja a látóteret és vakítja a sofőrt. A biztonsági szabályok szigorításáról szóló javaslat értelmében a hongkongi sofőrök akár 100 ezer forintnak megfelelő 2000 hongkongi dollárra is bírságolhatók, ha kettőnél több telefont helyeznek el a műszerfalon, és 7,1 hüvelyknél nagyobb kijelzővel szerelt eszközt egyáltalán nem rakhatnak fel. A javaslat megemlíti, hogy a sofőrök csak hangvezérléssel irányíthatnák a kijelzőket.

Jelenleg csak a kézben tartott telefonálást bünteti a törvény. Az új kisbuszokat és autóbuszokat csak az összes ülésen elhelyezett biztonsági övvel engednének forgalomba helyezni, illetve a bukósisakot is kötelező viseletté tennék kerékpárra, triciklire és a motorok oldalkocsijaira.

Ilyen és ehhez hasonló tartalmakért kövesd a Totalcar TeChno Facebook-oldalát is!