A vártnál is gyorsabban terjednek a hajlítható kijelzős mobilok

2022.07.21. 12:33

Sem gyors, sem zökkenőmentes nem volt a hajlítható kijelzővel szerelt telefonok terjedése, a Samsung viszont teljes energiával állt bele a gyerekbetegségek kijavításába és a gyártási mennyiségek felpörgetésébe, mostanra pedig ott tartunk, hogy nem csak szabad szemmel látható darabszám készül ezekből a telefonokból, hanem konkrétan a tízmilliót nyaldossa a leszállított darabok száma a hajlítható kijelzős piacon.

2021-ben ez háromszoros fejlődést jelent a 2020-as adatokhoz képest, és az IDC eleve optimista 7 milliós várakozásait is messze túlteljesítette – az okostelefonos piac mostanában ritkán mutat ekkora ugrásokat, de a 2022-es évtől is nagy fejlődést várnak.

A Samsung Mobile elnöke, TM Roh szerint a közeljövőben egyre több felhasználó térhet át a hajlítható kijelzős életre, illetve a termékkínálat is ennek megfelelően bővülhet a gyártóknál. A Samsung esetén a méretes, professzionális felhasználóknak szóló Fold és a kicsire összecsukható, divatos és jóval olcsóbb Flip közül ez utóbbira van jelentős kereslet, nagyjából 30-70% az arány.

A következő hajlítható Samsung várhatóan az augusztus 10-ei Galaxy Unpacked rendezvényen mutatkozik be, de a Huawei sem engedte el ezt a termékvonalat, és új csatlakozók is érkezhetnek ebbe a kategóriába.

Ilyen és ehhez hasonló tartalmakért kövesd a Totalcar TeChno Facebook-oldalát is!