A Google HD Map a sávváltásokat is előre megtervezi

2023.01.12. 09:28

Olyan, kifejezetten az autóiparnak fejlesztett androidos térképről van szó, mely közelebb visz a teljes önvezetéshez, mivel alapból rengeteg valós idejű adatot küld az aktív biztonsági rendszerekhez.

A tisztán elektromos hétszemélyes Volvo SUV, az XC90 utódjaként tervezett EX90 legalább olyan biztonságosnak ígérkezik, mint unokatestvére, a némileg sportosabbra hangolt Polestar 3. Ám míg mások egyelőre beérik egy Android Auto frissítéssel, a svéd gyártó már a jövőbe tekint a Google HD Map szolgáltatásával.

Míg az autók lidar, szenzor és kamera-alapú őrei a környezet észlelésében a legjobbak, a Google helymeghatározása és helyi adatai új szintre emelik nem csupán a navigációs szolgáltatásokat, de még az önvezetést részben támogató Pilot Assist képességeit is.

A Volvo EX90 esetében a lidaron túl öt szenzorból és nyolc kamerából áll a csomag, a teljesítményt pedig az Nvidia Drive AI Xavier and Orin önvezető platformjai biztosítják. A szoftvert a Zenseact nevű cég gyártja, a Volvo pedig még több kényelmet ígér.

308397 Volvo EX90 at CES

Természetéből eredően a Google HD Map csak a Pilot Assisttal együtt lesz elérhető, és mint látható, az automata sávváltásokat is előre megtervezi majd.

Ilyen és ehhez hasonló tartalmakért kövesd a Totalcar TeChno Facebook-oldalát is!