A Polestar okostelefont fejleszt egyik autójához

2023.09.10. 14:16

Ha valaki Kínában egy Polestar 4-est szeretne vásárolni, lehetősége lesz egy olyan okostelefont is vásárolni, amelyet kimondottan az autóhoz terveztek.

A Polestar a Geely tulajdonában levő, Xingji Meizu okostelefon-gyártóval közösen fejleszti a terméket. Mivel ez a telefon kimondottan arra készül, hogy minél jobban integrálva legyen a Polestar 4-gyel, ezért olyan funkciókat ígérnek bele, amelyekre eddig nem volt precedens – viszont erre konkrét példát már nemigen mondtak.

CNBC arról írt, hogy a Polestar vezérigazgatója többek között azért döntött a mobiltelefon-fejlesztés mellett, mert a telefonok és járművek közötti kapcsolódás még mindig problémás, korlátozott.

A Polestar telefon elvileg a prémium szegmensbe fog tartozni, az viszont kérdéses, hogy ez mennyire lesz kivitelezhető, ugyanis a Meizu inkább középkategóriás telefonokat gyárt.

Ezzel a lehetőséggel viszont csak a kínai polestarosok élhetnek, ugyanis az ottani Polestar 4 nem Google OS-en, hanem a Meizu FlyMe operációs rendszeren fut. Viszont nem a Polestar az első autógyártó, ami mobiltelefon-fejlesztésbe kezdett, ugyanis a NIO már augusztus elején bejelentette sajátmárkás okostelefonját.

Ilyen és ehhez hasonló tartalmakért kövesd a Totalcar TeChno Facebook-oldalát is!