Újra száguld a leplombált ekobajnok

2009.10.06. 17:09

Ha gonosz akarok lenni, a VW-csoportnak semmi szüksége egyliteres fogyasztású tanulmányautókra, csak bele kell ültetni valamelyik normálisabban fogyasztó modellbe Gerhard Plattnert, a nemfogyasztás pápáját. Előbb-utóbb megoldja. Hiszen ugyanezzel a típussal már egyszer produkált egy 2,9 l/100 km-s fogyasztást, most itt a következő. Ha hasonló fejlődést feltételezünk, az ismert nyugdíjas úgy két-három próbálkozás múlva már képes lesz elérni a dízel Ibizával az 1 l/100 km átlagfogyasztást. További részletek a sajtóközleményben:

A LENGYELORSZÁGI CIESZYNBŐL NÉMETORSZÁGBA, FRANKFURTBA

 

Az Ibiza ECOMOTIVE 100 kilométerenként 2,34 literrel új üzemanyag-takarékossági rekordot állított fel.

- Egyetlen tank üzemanyaggal 12 európai országon át – új rekordot felállítva
- Mindössze 44,81 liter üzemanyaggal az összesen 1.910 kilométeres távon
- Az új rekordot az osztrák hosszú távú specialista, Gerhard Plattner érte el a spanyol kisautóval

A SEAT Ibiza ECOMOTIVE ismét igazolta környezetkímélő erényeit és rendkívüli takarékosságát, amikor egyetlen tank üzemanyaggal nem kevesebb, mint 1.910 kilométert megtéve, 100 kilométerenként átlagosan mindössze 2,34 literes üzemanyag-fogyasztást produkált. E már-már hihetetlen teljesítményt a spanyol kisutó ismételten az üzemanyag-takarékossági tesztek közismert bajnoka, az osztrák Gerhard Plattner keze alatt érte el, aki valóban mindent kihozott az Ibiza ECOMOTIVE változatának rendkívüli képességeiből.



Plattner első alkalommal áprilisban kelt útra az Ibiza ECOMOTIVE volánja mögött, amikor e különleges duó a SEAT martorelli üzemétől a németországi Göttingenig autózott, mégpedig 100 kilométerenként csupán 2,9 literes átlagfogyasztással.

A legújabb rekordot Plattner a lengyelországi Cieszynből szeptember 23-án indulva állította fel, miután az IPMC (International Police Motor Corporation) képviselője az autó motorháztetejét, illetve üzemanyagbetöltő-nyílását egyaránt plombájával látta el.

Az útvonal összesen 12 európai országon keresztül vezetett, s Plattner Mosty (Csehország), Pozsony (Szlovákia), Hegyeshalom, Graz (Ausztria), Varasd (Horvátország), Maribor (Szlovénia), Toblach (Olaszország), Innsbruck (Ausztria), Schaan (Liechtenstein), Zürich (Svájc) és Saint-Louis (Franciaország) városain át érkezett végül Frankfurtba (Németország).



Amikor itt leállította a motort, a plombák természetesen még mindig érintetlenek voltak, így hitelesíthették a SEAT Ibiza ECOMOTIVE új rekordját. E kiváló eredmény jól illeszkedik a SEAT teljes ECOMOTIVE-palettája rendkívül alacsony üzemanyag-fogyasztási és széndioxid-kibocsátási értékeinek sorába, amelynek új tagjaiként az Altea és Altea XL ECOMOTIVE a Frankfurti Nemzetközi Autószalonon (IAA) is szerepelt.