Lada lambdaszonda gondok

2011.09.26. 14:16

Szia doki!

Van egy lada 110-esem, 1.5,16V ,100ezer km ,2001évjárat. A minap menet közben berángatott egyet, azóta gyengélkedik. Ingadozó fordulat, nincsen teljesítmény. Cseréltem benzin-levegőszűrőket, gyertyákat. A szervízben azt mondták nincs jel a lambda szondátol. Ajánlottak gyári Bosch-t bele, de én inkább vettem harmadáron egy Bosalt. Beszerelés után ezzel sem lett jobb az autó, ekkor lemértem a jelet a lambdától,ami 0,02V volt, nagy ritkán 0,04V. Átmértem a régit is, az jelet sem adott. A kérdésem az lenne,hogy lehetséges hogy az új lambda hibás legyen? Valahol máshol is lenne hiba?

Kedves Érdeklődő!

Sokkal valószínűbbnek tartom, hogy nem sikerült az univerzális lambdaszonda bekötése, vagy eredetileg sem ment el a jel a motorvezérlőig. Ha egyvezetékes szonda van az autóban, az a kipufogórendszerről veszi a testet, amelyhez képest jelet ad, ezzel is lehet probléma.

Feltétlen ajánlok egy alapos vizsgálatot a további ötletszerű alkatrész-cserék helyett.

Üdvözlettel:
Autódoktor

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.