Segítségkérés – becsapva érzem magam

2010.05.26. 13:43 Módosítva: 2010.05.26. 13:43

Tisztelt Autójogász!

Ne haragudjon, hogy a segítségét kérem, de sajna nehéz helyzetbe kerültünk egy autóvásárlás kapcsán. Nem vet fel a pénz, az autó sem volt éppen olcsó, így komolyan becsapva érzem magam, mit tegyek, tehetek ilyenkor?

Vettem egy Citroen Xsara Picassót, 137 000 km-rel. Az autó szép volt, dízel, a hangja is szép. Vittem magammal valakit, aki ért is hozzá kicsit. Elvittük próbakörre is, minden rendben volt. A kereskedő elmesélte, mi minden volt rajta cserélve, de megkímélt, ez komolyan látszott is rajta. Megvettük. Ezen a héten hétfőn vittem haza, friss műszakival. Már pénteken széthullott a váltó, úgy kellett elvitetni, ahol felismerték az autót, hiszen oda járt szervizbe. A kezelő viszont azt mondta, utoljára 2008-ban járt náluk az autó, de már akkor 220 000 km volt benne. Nem is tudom, hát becsaptak, persze utólag okos az ember, miért nem vittük elsőre oda, még vásárlás előtt. Azért vettem ekkora kocsit, mert három kicsi gyermekem van. Most van egy tízéves, eladhatatlan autóm? Ha el akarnám adni, mit mondanék az új tulajnak? Ugyan számoljon még rá vagy 100 000 km-t? Ki az, aki ezután megvenné? Vagy verjem át én is? Kérem, adjon tanácsot, lehet-e tenni ilyenkor valamit?

Előre is köszönöm.

Üdvözlettel: E. Csaba

Tisztelt E. Csaba!

Vigye vissza a járművet a kereskedésbe, mivel a gépkocsi üzemképtelen, használatra alkalmatlan és az órája vissza van tekerve. Erre hivatkozva követelje vissza a vételárat, álljon el az adásvételtől. Nem fogják Önt tárt karokkal fogadni, de ne hagyja magát leszerelni, ha másként nem megy, fogadjon ügyvédet.

Tisztelettel: Dr. Koszoru István