2010.04.02. 09:54

Kedves Gumidoki!

A jelenlegi gumiabroncs, amit használok, annak terveim szerint ez lenne az utolsó tele, mive ez a 7. tele, és a profilmélység már mindössze 3,5-4 mm körüli. Az új gumiabroncsok, amik közül választanék, azok a következők: Nokian WR G2, Pirelli SottoZero, valamint a Michelin Alpin A3. A méret 195/65 R15, és az autó, amire vásárolnám pedig egy 2007-es Renault Megane Berline.

A sportosabb vezetési stílus és az átlaghoz képest több autópályás használat miatt döntöttem ezen gumik mellett. Próbáltam utána olvasni a gumiknak. A Pirelliről olvastam, hogy több prémiumkategóriás autóra is ezt teszik, mondjuk ez nem feltétlen jelenti azt, hogy ettől még nekem is jó lesz. A Nokian WR G2-ről a tesztek is egész jó tulajdonságokat írtak. A Michelinnek pedig az Alpin A3 szintén egy magasabb szintű téli gumija. Mindegyikről írnak jókat és rosszakat, így tovább nem sikerült szűkítenem a listát. Ebben kérném a segítségét és érdekelne a véleménye a gumiabroncsokról. Nem ragaszkodom ezekhez a gumikhoz, más alternatíva is érdekelne.

Segítségét előre is köszönöm.

Tisztelettel: Sándor

Kedves Sándor,

Nagyon jól döntött, jelenlegi abroncsai mind koruk, mind pedig profilmélységük miatt megértek a cserére.

Az Ön három választottja között én a következő sorrendet állítanám fel: SottoZero - WR G2 - Alpin3. Ez a sorrend - vélemény szerint - a mintázatok teljesítményét és viselkedését tükrözi. Egy dolog viszont fontos, valószínűsíthetően a Michelintől várható el a legnagyobb futásteljesítmény. Ha ez döntő szempont Önnek, ezt vegye, ha nem, akkor a Pirellit.

Hogy tovább bonyolítsam a helyzetet, nagyon jó választásnak tartom még ebben a méretkategóriában a Conti TS-sorozatát vagy a Goodyear UG7+ mintát is.

Üdv,
Gumidoki