Fújhatom az ingyen gumikat?

2011.06.01. 14:54

Kedves Gumidoki!

Egy olyan kérdéssel fordulnék Önhöz, hogy a kocsim gyári gumimérete 175/65 R14 volt. Térítésmentesen hozzájutottam egy garnitúra 185/60 R14-es nyári abroncshoz azonban nem tudom ezeket milyen nyomással használjam. A gyári mérethez előre 2,1 hátra 1,8 bar volt az előírt nyomás, azonban a kocsi táblázatában csak az 1-1 collal nagyobb váltóméretekhez van megadva guminyomás. Tudna segíteni, hogy mi lene a helyes érték?

Válaszát előre is megköszönve:
Bence

Kedves Bence,

Ebben az esetben mindenképpen a nyomás kismértékű növelését tartom szükségesnek. Írhatnék különböző bonyolult képleteket, de az egyszerűség kedvéért azt javaslom, hogy a 175/65 R14-hez és az 1"-lal nagyobb váltómérethez előírt értékek közötti középértékekre "lője be" az abroncsnyomást a 185/60 R14 esetén. Működni fog a dolog!

Üdv,
Gumidoki

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.