Ellopták a cascótlan autót

2008.05.26. 19:39

Mit tehet a finanszírozó?

Kedves Hiteldoki!

Mit tehet a finanszírozó, ha a cascótlan kocsimat ellopják? És mit tesz a gyakorlatban?

Köszönöm!

Kedves Levélíró!

Amennyiben a CASCO biztosítással nem rendelkező gépjárművet ellopják, a finanszírozó várható kártérítés hiányában a szerződést azonnali hatállyal felmondja. Ezzel egy időben a szerződésből eredő fizetési kötelezettség még hátralévő része egy összegben esedékessé válik. A finanszírozó a felmondás postázásával közli az adóssal a tartozás összegét, melynek rendezésére általában 8 nap áll rendelkezésre. Egyes finanszírozók úgynevezett technikai hitel keretében lehetőséget biztosítanak a tartozás - akár több éves futamidő alatt - részletekben történő kiegyenlítésére.

Amennyiben az adós többszöri felszólítást követően sem mutat fizetési szándékot, a finanszírozók a hatályos jogszabályok szerint, peres úton hajthatják be a hátralék összegét.

Üdvözlettel:

Hiteldoki

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.